Budi dio naše mreže
Izbornik

Papina pomoć bolesnima i potrebitima u Africi

Vatikan (IKA)

Papa Franjo darovao je veću količinu medicinskog materijala Liberiji u kojoj se cijepljenje odvija vrlo sporo; do sada je samo 0,6% stanovništva primilo dvije doze cjepiva, prenosi hrvatska sekcija Vatican Newsa.

Glavni tajnik Liberijske biskupske konferencije o. Dennis Cephas Nimene izrazio je zahvalnost Svetom Ocu za tu donaciju te istaknuo da se Papina pozornost prema toj zemlji osjeća neprekidno od početka pandemije 2020. godine, pomažući djelovanju Katoličke Crkve u Liberiji također novčanim donacijama.

U srcu pape Franje i dalje je Afrika i svi koji trpe zbog posljedica pandemije, a nemaju odgovarajućih sredstava i struktura. Samo je na tom kontinentu bolešću pogođeno više od pet milijuna ljudi, a diljem svijeta više je od četiri milijuna žrtava. Već su 11. kolovoza dva prijenosna plućna ventilatora, deset kutija kirurških maski i drugi medicinski materijal, dostavljeni u katoličku bolnicu Dobroga Pastira u Sitekiju, u Kraljevini Svazi, zemlji na jugu Afrike koja ima više od 40.000 slučajeva zaraze koronavirusom, te više od 1000 preminulih. Tom je prigodom, zahvaljujući Svetom Ocu, biskup José Luis Ponce de León istaknuo njegovu aktivnu i vodeću ulogu u ovom teškom razdoblju života cijeloga čovječanstva.

Nekoliko dana poslije papa Franjo je u Liberiju, u katoličku bolnicu Svetoga Josipa u Monroviji, poslao veliku količinu medicinskoga materijala. Papin je dar 25. kolovoza bolnici predao apostolski nuncij u toj zemlji nadbiskup Dagoberto Campos Sala. Katolička Crkva u Liberiji vodi 22 zdravstvene ustanove koje imaju uporište u bolnici „Sveti Josip“, kojom upravlja bolnički red Milosrdne braće svetoga Ivana od Boga.

Ključne riječi:
Liberija Papina pomoć