Budi dio naše mreže
Izbornik

Papina poruka pariškoj biskupiji: 'Vjernici će biti graditelji novog čovječanstva'

Zagreb (IKA)

Papa Franjo je tijekom svečanosti Uznesenja Blažene Djevice Marije poručio nadbiskupu Michelu Aupetitu i vjernicima Pariške nadbiskupije da budu "graditelji novog čovječanstva utemeljenog u Isusu Kristu".

Četiri mjeseca od požara koji je razorio katedralu Notre-Dame u Parizu nadbiskupija francuske prijestolnice održala je tradicionalnu procesiju Blažene Djevice Marije na blagdan Uznesenja. Počevši od Pont Saint Louisa nekoliko stotina vjernika, noseći krunice u rukama i pjevajući Ave Mariju, krenulo je prema crkvi Saint-Sulpice gdje je nadbiskup Michel Aupetit slavio misu. Na kraju mise, rektor Notre-Damea, mons. Paul Chauvet pročitao je poruku koju je, u ime pape Franje, poslao kardinal Pietro Parolin, državni tajnik Vatikana. Poruka je uvjerila vjernike Pariza u Papinu “duhovnu blizinu”, piše Vatican News.

Pariški nadbiskup Michel Aupetit tijekom nedjeljne uskrsne mise u Saint-Eustache, 21. travanj 2019. / Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes

Poput prave majke Marija hoda s nama, bori se s nama i neumorno širi blizinu Božje ljubavi. Ona dijeli povijest svakog naroda koji je primio Evanđelje i time sudjeluje u njihovom povijesnom identitetu”, piše u poruci pape Franje.

Papa nastavlja: “Sveti Otac, također po zagovoru Gospe, od Boga traži neka rekonstrukcija njenog arhitektonskog dragulja bude snažan znak ponovnog rođenja i revitalizacije vjere onih koji imaju vjeru u Njega. Puni nade, oni će za svoje obitelji, za svoje zajednice i u mjestima u kojima žive biti graditelji novog čovječanstva utemeljenog u Kristu.“

Procesija tijekom Velike Gospe / Foto: Vatican News