Budi dio naše mreže
Izbornik

PASTORALNI POSJETI DUBROVAĐKOG BISKUPA

Dubrovnik (IKA )

Dubrovnik, 3. 4. 1995. (IKA) - Dubrova~ki biskup Ćelimir Puljiđ zapo~eo je pastoralne vizitacije župa svoje biskupije, pohodivči župu Mlini u Ćupi Dubrova~koj, gdje župnikuje dubrova~ki dekan Mirko Masla~, i katedralnu, Gradsku župu Uznesenja Marijina.

Dubrovnik, 3. 4. 1995. (IKA) – Dubrova~ki biskup Ćelimir Puljiđ zapo~eo je pastoralne vizitacije župa svoje biskupije, pohodivči župu Mlini u Ćupi Dubrova~koj, gdje župnikuje dubrova~ki dekan Mirko Masla~, i katedralnu, Gradsku župu Uznesenja Marijina. Slijedeđi pastoralni pohodi predvišeni su sjedičtu konavskog dekanata, župi Cavtat sa župnikom Vladom Puceom, konavskim dekanom, te potom župi u Kor~uli.
Pastoralni pohod katedralnoj, Gradskoj župi, koju vodi župnik Stanko Lasiđ, izazvao je veliku pozornost, jer je rije~ o župi s brojnim crkvama od povijesne vrijednosti, na ~ijem podru~ju su sjedičta nekoliko redovni~kih zajednica (franjevci manje brađe, dominikanci, isusovci i nekoliko zajednica sestara), kao i sjedičta triju vjerskih zajednica koje djeluju u Dubrovniku – židovske, pravoslavne i islamske. Biskup je u Gradskoj župi pohodio nekoliko crkava, dom za stare i nemođne, osnovnu čkolu, te se susreo sa župljanima, redovnicima i redovnicama, bratstvima Presvetog Sakramenta i sv. Luke, s ministrantima, katedralnim pjeva~kim zborom i pjeva~kim zborom “Marija” i sa župnim pastoralnim vijeđem. Biskup Puljiđ vodio je pobožnost Križnog puta u petak i nedjeljnu sv. misu u katedrali.