Budi dio naše mreže
Izbornik

PISMO KONGREGACIJE ZA EVANGELIZACIJU NARODA I FRANJEVAĐKOGA GENERALA BISKUPU RATKU PERIŠU

Rim (IKA )

Rim, 5. 4. 1995. (IKA) - Posredstvom Apostolske nuncijature u Republici Bosni i Hercegovini, mostarsko-duvanjskom biskupu Ratku Periđu stigla su pisma pro~elnika Kongregacije za evangelizaciju naroda kardinala Jozefa Tomka i generala Franjeva~kog reda f

Rim, 5. 4. 1995. (IKA) – Posredstvom Apostolske nuncijature u Republici Bosni i Hercegovini, mostarsko-duvanjskom biskupu Ratku Periđu stigla su pisma pro~elnika Kongregacije za evangelizaciju naroda kardinala Jozefa Tomka i generala Franjeva~kog reda fra Hermanna Schaluecka OFM u kojima se izražava suosjeđanje zbog nasilja nad biskupom i njegovim tajnikom, u nedjelju, 2. travnja. U svomu pismu kardinal Jozef Tomko i supotpisnik nadbiskup Josip Uha~, isti~u: “Ćeleđi da mirno ramičljanje u prvom redu hercegova~kih franjevaca, potaknuto ljubavlju i poslučnočđu prema Crkvi, uzmogne pridonijeti smirivanju njihovih i vjerni~kih duhova, ova Kongregacija uvjerava Vaču preuzvičenost da situaciju spomenutih župa slijedi s najveđom pozornočđu i odlu~nočđu”.
Generalni ministar Franjeva~koga reda takošer je izrazio svoju žalost “zbog nedostatka počtovanja, kulture i crkvene poslučnosti, čto je izražno u kontekstu tih dogašaja”. “Preuzvičeni gospodine, uvjeravam Vas da đemo zajedno, dosljedno i bez odgašanja i dalje djelovati da u situaciji, koja je veđ tako nabijena napetostima i nasiljima, svi odgovorni, u provm redu fratri brata Franje, budu znak obrađenja, pomirenja i mira”, stoji na kraju pisma fra Hermanna Schaluecka.