Budi dio naše mreže
Izbornik

Započele prijave za osmi ciklus programa Exitus

Zagreb (IKA)

Novi, osmi ciklus programa Exitus, četvrti ciklus programa Sapientia te treći ciklus programa Reditus, u organizaciji Bratstva Blaženog Karla proizašlog iz programa Exitus, započinje 26. rujna i traje do Božića 2021. godine. Ovi programi nude devedesetodnevno razdoblje pročišćenja posvećeno molitvi, askezi i bratstvu, tri važna stupa koja zajedno vode do slobode.

„Ta tri stupa Exitusa i drugih progrma su conditio sine qua non ovog programa – askeza, molitva i bratstvo. Ništa nema bez mogućnosti izricanja NE svojim prohtjevima i željama, ništa nema bez pouzdanja u Boga i vjere da je sve njegov dar, ništa nema bez pouzdanja u braću i bližnje koja za tebe mole i nose baš tebe poput samog Krista“.

„Ako želimo biti istinski kršćanski muškarci prioritet bi nam trebao biti Krist i njegovo kraljevstvo. Devedesetodnevni program Exitus, Sapientia i Reditus idealno su vrijeme da bi nam Krist postao prioritet, da bismo s Kristom živjeli život, s njime sustvarali, po njemu ljubili, od njega postajali sve bolji za sve ljude oko nas, u braku i obitelji, za svoje zajednice, za Crkvu i čitavo društvo.

Tih devedeset dana će i tako proći kroz život, pokušaj ih proživjeti na poseban način. Nauči se obuzdavanju sebe, ljubavi i poštovanju prema drugima, na život u redu, na uljudnost i iskrenu muževnost. Ne budi lijen! Prihvati odgovornost! Budi odgovoran kroz život! Ne dopusti da ti suprotne sklonosti potrate život. Budi džentlmen, kavalir, vitez, odvaži se na ovo devedesetodnevno putovanje. To je put avanture i borbe između odricanja i kompromisa, između umiranja sebi i komocije, neuspjeha i trijumfa, ustrajnosti i nepostojanosti – to je put odgovornosti. To su razlozi zbog kojeg Exitus, Sapientia i Reditus programi nisu za svakog i traži se psihofizičko zdravlje. Također, idealno je oformiti svoje bratstvo – pitati i potaknuti muškarce oko sebe da se zajednički prijavite kao već oformljeno bratstvo i tako započnete program“, ističu organizatori.

Više o programu i prijavama za programe Exitus, Sapientia i Reditus može se naći na Exitus portalu:  https://exitus.hr

Prijave započinju 12. rujna 2021. putem poveznica za prijavne obrasce na Exitus portalu.