Budi dio naše mreže
Izbornik

Počeo opći sabor salezijanaca

Torino (IKA)

U Torinu je 16. veljače misnim slavljem koje je predvodio vrhovni poglavar don Angel Fernandez Artime počeo 28. opći sabor Družbe svetog Franje Saleškog.

U radu sudjeluju 242 sabornika iz cijeloga svijeta. Na saboru su salezijanci iz svih sedam svjetskih regija prema ustrojstvu Družbe. Sabornici dolaze iz 66 nacija, a predstavljaju ukupno 134 zemlje svijeta.

Hrvatsku salezijansku provinciju predstavljaju provincijal don Tihomir Šutalo i brat Domagoj Bešlić.

Sabor će trajati od 16. veljače do 4. travnja. Salezijanci će tih sedam tjedana biti vođeni temom „Kakve salezijance trebaju mladi današnjice?“. Prvih dana sabora predviđeno je predstavljanje Družbe po regijama.

Na završetku sabora bit će birano novo vodstvo Družbe. Don Angel Fernandez Artime ima pravo na još jedan šestogodišnji mandat, kao i dio članova svjetskog vijeća. Oni koji su 12 godina služili u svjetskom vijeću više nemaju mogućnost biti birani.

Ovo je prvi sabor koji se održava u Torinu nakon 62 godine. Nakon mnogih sabora održanih u Rimu ove godine salezijanci sabor ponovno imaju u gradu gdje je don Bosco živio i radio. Prvim saborom 1877. predsjedao je Ivan Bosco uz sudjelovanje 23 salezijanca.

Ključne riječi:
opći sabor salezijanci Torino