Budi dio naše mreže
Izbornik

Podrška Hrvatske mreže socijalnih samoposluga Socijalnoj samoposluzi Vukovar

Zagreb (IKA)

U povodu obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv siromaštva, na sastanku članica Hrvatske mreže socijalnih samoposluga 17. listopada u Sisku dogovoreno je da članice Mreže posjete Socijalnu samoposlugu u Vukovaru u kojoj trenutačno nedostaju namirnice i higijenske potrepštine.

Izvršni odbor Mreže predložio je svim članicama Mreže, kao i drugim socijalnim samoposlugama u Hrvatskoj, da svojim donacijama u namirnicama i higijenskim potrepštinama, pomognu korisnicima socijalne samoposluge u našem Gradu heroju te da se na taj način obilježi Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

Većina socijalnih samoposluga jedva opstaje i bore se s prikupljanjem namirnica za svoje korisnike, no oni koji su u mogućnosti, od prikupljenih donacija izdvojili su dio prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština za korisnike Socijalne samoposluge u Vukovaru.

Članice Mreže i druge socijalne samoposluge iz Hrvatske, predat će namirnice i higijenske potrepštine Humanitarnoj udruzi Duga iz Vukovara, koja vodi Socijalnu samoposlugu u Vukovaru, u srijedu 20. studenoga u 12 sati na adresi Socijalne samoposluge: Sajmište 26, Vukovar, te kolegama na taj način prenijeti poruke ohrabrenja, zajedništva i sitnih, ali brojnih zrna solidarnosti.

Hrvatska mreža socijalnih samoposluga koja je prije tri godine osnovana u Zagrebu je nacionalna, nevladina organizacija udruženih pravnih osoba koje skrbe o siromašnim osobama i osobama u riziku od siromaštva pružanjem materijalne pomoći kroz socijalne samoposluge. Mreža danas ima 18 članica širom Hrvatske.

Hrvatska mreža socijalnih samoposluga, kao jedan od glavnih ciljeva Mreže, ima za cilj povezivanje i suradnju članica na unapređenju pružanja materijalne pomoći siromašnim osobama.