Budi dio naše mreže
Izbornik

Poljska pobjednik 14. europskog prvenstva svećenika u malom nogometu

Prag (IKA)

Reprezentacija svećenika iz Poljske osvojila je zlatno odličje na 14. europskom prvenstvu svećenika u malom nogometu, pobijedivši u finalu 20. veljače u Pragu reprezentaciju BiH.

Posljednjeg dana Europskog prvenstva za svećenike igranog od 17. do 20. veljače u češkoj prijestolnici, nakon mise koju je u praškoj katedrali predvodio kardinal Dominik Duka, igrane su utakmice završnice. U polufinalu susrele su se momčadi Poljske i Slovačke te prošlogodišnji finalisti Bosna i Hercegovina i Portugal. U uzbudljivim susretima pobjede su slavile momčadi Poljske i BiH i to nakon boljih izvođenja šesteraca. U finalnoj utakmici prvenstva Poljska je pobijedila svećenike iz BiH izvođenjem šesteraca. Treća je bila selekcija Portugala koja je svladala Slovačku. Nakon odigranih utakmica uslijedila je ceremonija podjele medalja i pehara najuspješnijim ekipama i pojedincima. Najbolji igrač turnira je fra Nikica Tomas iz momčadi BiH, izvijestio je portal Katoličkog tjednika nedjelja.ba.

Na natjecanju je sudjelovala i reprezentacija Hrvatske. Sljedeće Europsko prvenstvo svećenika u malom nogometu održat će se od 8. do 12. veljače 2021. u Rumunjskoj.