Budi dio naše mreže
Izbornik

Položene dvije kamene ploče na Zid sjećanja u Udbini

Udbina (IKA)

Pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga položili su u utorak 28. srpnja dvije kamene ploče na Zid sjećanja u spomen-parku kod Crkve hrvatskih mučenika u Udbini, priopćilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.

Jedna kamena ploča postavljena je u sjećanje na 75 poginulih pripadnika specijalnih postrojbi Hrvatske vojske tijekom Domovinskog rata, a druga za skupnika Josipa Briškog koji je preminuo 24. srpnja 2019. godine od teških ozljeda zadobivenih tijekom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu.

Pripadnici specijalnih snaga prenijeli su kamene ploče od vojarne „Josip Jović“ do Crkve hrvatskih mučenika. Potom je misu zadušnicu za sve poginule hrvatske branitelje predslavio čuvar svetišta vlč. Josip Šimatović. U prigodnoj homiliji vlč. Šimatović posebno je istaknuo neraskidivu vezu pripadnika specijalnih postrojbi i crkve u Udbini jer su pripadnici ove postrojbe uvijek pomagali još dok je crkva bila u izgradnji.

„Ljubav i vjernost prema Bogu i domovini dva su temeljna počela koja povezuju nas koji smo još živi i one kojih se danas sjećamo u našim molitvama. Njihovi položeni životi trebaju biti primjer kojeg uvijek trebamo slijediti“, rekao je vlč. Šimatović.

Nakon polaganja ploča, zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga brigadni general Perica Turalija zahvalio je svima onima koji su pomogli da se ove ploče postave u Spomen-parku Crkve hrvatskih mučenika. Izjavio je kako „nama danas ostaje da se trajno sjećamo svih naših suboraca koji su stradali tijekom Domovinskog rata, ali nažalost i nakon njega, poput našeg preminulog skupnika Josipa Briškog“, objavio je MORH.