Budi dio naše mreže
Izbornik

Poruka solidarnosti nadbiskupa Barišića kardinalu Bozaniću

Split (IKA)

Splitsko-makarski nadbiskup metropolit Marin Barišić uputio je poruku solidarnosti zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću. Poruku prenosimo u cijelosti.

“U vrijeme zaraze korona virusom, dodatno nas je uzdrmala vijest o snažnom potresu koji je pogodio grad Zagreb. Vama, kardinale Josipe, kao i svim svećenicima, redovnicima, redovnicama, vjernicima i građanima Zagreba, u svoje ime i uime vjernika Splitsko-makarske nadbiskupije, izražavam svoje ljudsko suosjećanje, bratsku i duhovnu blizinu kao i molitvenu podršku.

Posebnu blizinu iskazujem svim ozlijeđenima, njihovim obiteljima kao i onima koji su pretrpjeli teške materijalne gubitke. Nadamo se da će u ovoj teškoj situaciji za  našu Domovinu i grad Zagreb u svima nama još više porasti i doći do izražaja naše crkveno zajedništvo, međusobna briga i društvena solidarnost. Jedino svi zajedno možemo zaliječiti rane i obnoviti oštećeno.

Neka naša korizma doista bude prožeta molitvom, postom i dobrim djelima kako bismo s Raspetim i Uskrslim Gospodinom mogli doživjeti i slaviti Njegov i naš Uskrs.”

Ključne riječi:
Bozanić poruka barišić