Budi dio naše mreže
Izbornik

Posjet ministrice Marije Pejčinović Burić Zavodu sv. Jeronima u Rimu

Rim (IKA)

U sklopu svoga službenog pohoda Svetoj Stolici, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Marija Pejčinović Burić posjetila je u srijedu, 6. ožujka Hrvatsku crkvu sv. Jeronima i Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima u Rimu.

Ministrica je stigla u pratnji veleposlanika Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici Nevena Pelicarića, veleposlanika Republike Hrvatske u Italiji Jasena Mesića te izaslanstva Ministarstva.

Pred crkvom sv. Jeronima, koja se trenutno nalazi u obnovi, dočekali su je i pozdravili rektor Bože Radoš i vicerektor Marko Đurin. Nakon kratkog razgledavanja crkve, posjet je nastavljen u zavodskome salonu prigodnim druženjem i razmjenom darova.

Pred crkvom sv. Jeronima ministricu su dočekali i pozdravili rektor Bože Radoš i vicerektor Marko Đurin. Foto: Papinski hrvaski zavod sv. Jeronima

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić u sklopu službenog posjeta Svetoj Stolici u srijedu 6. ožujka razgovarala je s tajnikom za odnose s državama u Državnom tajništvu Svete Stolice nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom o bilateralnim odnosima, o situaciji u Jugoistočnoj Europi te o aktualnim europskim i globalnim temama.

U okviru službenog posjeta ministrica je sudjelovala na općoj audijenciji srijedom gdje se kratko susrela s papom Franjom, a susrela se i s državnim tajnikom Njegove Svetosti kardinalom Pietrom Parolinom.