Budi dio naše mreže
Izbornik

Posjet polaznika Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ Vojnom ordinarijatu

Zagreb (IKA)

U srijedu 2. prosinca polaznici dvadeset i trećeg naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ posjetili su Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj.

Tradicionalni posjet Vojnom ordinarijatu na zagrebačkom Ksaveru dio je plana i programa izobrazbe u akademskoj godini 2020./2021. na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđmanˮ, u sklopu kojega djeluje Ratna škola. Polaznike Ratne škole predvođene zapovjednikom Hrvatskog vojnog učilišta general-bojnikom Matom Pađenom i načelnikom Ratne škole brigadirom Mijom Kožićem, primili su vojni ordinarij u RH Jure Bogdan, generalni vikar Vojnog ordinarijata don Marko Medo i načelnik Samostalnog odjela za potporu Vojnom ordinarijatu bojnik Ivica Krišto. U posjetu Vojnom ordinarijatu sudjelovao je i vojni kapelan na Hrvatskom vojnom učilištu o. Zoran Vujičić, DI.

Polaznicima je održana prezentacija o povijesti, ustroju te programu i načinu pastoralnog djelovanja Vojnog ordinarijata u RH. Dvadeset i treći naraštaj Ratne škole ima sedamnaest polaznika, a osim visokih časnika iz MORH-a i OSRH-a, u tom programu izobrazbe sudjeluju i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Hrvatske vatrogasne zajednice te visoki časnici iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Crne Gore, objavljeno je na mrežnim stranicama VO.