Budi dio naše mreže
Izbornik

Pred novu vjeronaučnu godinu - apel hrvatskih biskupa

Dragi roditelji

Pred novu vjeronaučnu godinu - apel hrvatskih biskupa

Dragi roditelji, vjeroučenici, vjeroučitelji i svećenici!

Uskoro će započeti upisi u škole. Oni koji su završili osnovnu školu, a žele nastaviti školovanje, bit će u nedoumici koju školu izabrati. Kod upisa postavit će se pitanje, hoćete li se odlučiti za katolički vjeronauk ili za Etiku, predmet koji se od jeseni uvodi u srednje škole kao alternativni vjeronauku.
Mi, hrvatski biskupi, pastiri i učitelji, pozivamo sve vas, katolički roditelji, čija djeca pohađaju osnovnu školu, da ispunite svoju kršćansko – roditeljsku dužnost i moralnu obvezu i upičete svoju djecu na katolički vjeronauk.
Vas, učenici srednjih škola, a s vama i vaše roditelje pozivamo da odgovorite zahtjevu Crkve, da – u onim školama gdje postoji – izaberete katolički vjeronauk.
Pozivamo sve vas, dragi svećenici i vjeroučitelji, da se prema svojim mogućnostima i sposobnostima uključite u uzvišeno djelo evangelizacije školskim vjeronaukom i župnom katehezom.
Ponovno ističemo da uvođenjem vjeronauka u školi ne prestaje obveza održavanja i pohađanja župne kateheze, osobito kao bliže priprave za sakramente i uvođenja u aktivni život župne zajednice.
Neka vas u tome prati blagoslov Božji i zagovor Marije, odgojiteljice kršćana.

HRVATSKI BISKUPI