Budi dio naše mreže
Izbornik

Predsjednik HBK uputio dopis predsjedniku Hrvatskog sabora

Zagreb (IKA)

Povodom konstituiranja novog saziva Hrvatskog sabora predsjednik HBK, zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je dopis predsjedniku desetog saziva Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću u kojem je poželio „plodno i uspješno zborovanje Hrvatskog sabora“.

„Budući rad sabornika, koje su izabrali građani Republike Hrvatske da služe općem dobru Lijepe naše, uz skromne ljudske želje preporučam zagovoru Onoga koji vodi povijest pojedinaca i naroda. Svojevremeno je poznati splitski nadbiskup Markantun De Dominis (1560.-1624.) istaknuo nešto što je smatrao važnim za suživot ljudi i naroda (a moglo bi se primijeniti i na djelovanje Sabora): „Neka među ljudima i narodima vlada jedinstvo u onome što je bitno, sloboda u stvarima koje nisu bitne, a u svemu poštovanje i ljubav“. Sažeto i korisno za sva područja društvenog života, od obitelji, poduzeća, stranaka, župnih zajednica i udruga do Vlade i Sabora“ poručuje nadbiskup Puljić u dopisu Jandrokoviću.

Mons. Puljić u dopisu ujedno zahvaljuje predsjedniku Sabora Jandrokoviću na pisanoj obavijesti nadbiskupu da „zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom COVID 19“ nisu u mogućnosti pozvati mons. Puljića na prvu sjednicu desetog saziva Hrvatskog sabora, kako je to do sada bio običaj, da predsjednik HBK nazoči svečanom događaju prve sjednice novoga saziva Hrvatskog sabora.