Budi dio naše mreže
Izbornik

PREDSTAVLJEN KALENDAR I OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA "CRKVE U HRVATA"

Zagreb

Zagreb, 21. 10. 1995. (IKA) "Crkve u Hrvata" naslov je promocije kalendara za 1996. godinu, a pod istim imenom je otvorena i izložba fotografija Damira Fabijaniaa. Izložbu je otvorio, u petak, 20. listopada 1995. u Hrvatskom muzeju arhitekture (Ivana

Zagreb, 21. 10. 1995. (IKA) “Crkve u Hrvata” naslov je promocije kalendara za 1996. godinu, a pod istim imenom je otvorena i izložba fotografija Damira Fabijaniaa. Izložbu je otvorio, u petak, 20. listopada 1995. u Hrvatskom muzeju arhitekture (Ivana Gorana Kovaeiaa 37), biskup ?uro Kokša. Autori kalendara su dizajner Nenad Dogan i fotograf Damir Fabijania, pod sponzorstvom Hrvatskog muzeja arhitekture, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Marketinga Zagrebaeke banke.
Kalendar Crkve u Hrvata izlazit ae sljedeaih pet godina, pod istim pokroviteljstvom i od istih autora. Od cjelokupne dobiti 25% je namjenjeno za jednu crkvu stradalu u domovinskom ratu. Ove godine je to, na prijedlog Hrvatske biskupske konferencije, crkva u Slunju. U kulturološkom pregledu rijee o povijesnom pregledu crkvenoga graditeljstva u Hrvatskoj. Cijeli ae pothvat biti završen prigodnom monografijom.