Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljen program za prevenciju raznih ovisnosti

Zagreb (IKA)

Korisnicima Caritasove Kuće za mlade na Trešnjevci predstavljen je program Humanitarne organizacije »Zajednica Susret« za prevenciju raznih ovisnosti.

Program »Benjamin«, kojega Humanitarna organizacija »Zajednica Susret« provodi u partnerstvu s Udrugom sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež, Zagreb te uz financijsku potporu Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, mladima iz Caritasove kuće predstavila je stručna suradnica Udruge psihologinja Ana Harabajsa u suradnji s Miroslavom Rožanković, predsjednicom Udruge.
Na predstavljanju održanom 8. lipnja u Selskoj cesti 165, nakon kojega su sudionici postavljali brojna pitanja, sudjelovalo je desetak stanara Kuće za mlade »Da život imaju!« Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, u kojoj se trenutačno nalazi dvadeset i troje korisnika (23).
Program »Benjamin« usmjeren je prevenciji (selektivna, inducirana) ovisnosti o alkoholu, drogi, kockanju, igrama na sreću, računalnim igricama, Internetu i rizičnim ponašanjima djece i mladih od 14 do 23 godine. Više o Programu zainteresirani mogu pronaći na poveznici https://zajednica-susret.hr/projekti/projekti-u-tijeku/item/301-program-benjamin.html