Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljena pjesmarica „Gospodine, Ti imaš riječi života vječnoga“

Trogir (IKA)

U samostanu sv. Dominika u Trogiru u nedjelju 3. srpnja predstavljena je pjesmarica „Gospodine, Ti imaš riječi života vječnoga“ Branimira Vukorepe, člana dominikanskog Trećeg reda iz Župe Gospe od Ružarija u Splitu, izvijestila je Hrvatska dominikanska provincija.

Nakon što je pjesmama animirao misno slavlje, koje je predvodio starješina trogirskog dominikanskog samostana fr. Petar Galić, Branimir je, zajedno s klapom Sveti Dujam i Mješovitim zborom Župe Gospe od Ružarija „Dominik“, vjernicima je predstavio pjesmaricu koja je nastala u povodu 800. obljetnice početka djelovanja Reda propovjednika u Hrvatskoj i od rođenja sv. Dominika za Nebo.

Događaj je moderirao fr. Petar Galić, a nazočio je i predstavnik splitskog dominikanskog samostana, ujedno recenzent fr. Jozo Ćirko. Obojici svećenika autor je zahvalan na poticajima što je ova pjesmarica ugledala svijetlo dana. Objavili su je samostan sv. Dominika u Splitu i izdavačka kuća „Kyrios“ iz Splita.

Pjesmarica sadrži uglazbljene dvije Mise, Oče naš, Zdravo Mariju, Slava Ocu, a u središnjem dijelu sadrži skladane antifone za sve nedjelje i Gospodnja slavlja kroz liturgijske godine A, B i C, antifone za odabrana slavlja i blagdane Blažene Djevice Marije, svetaca i blaženika Katoličke Crkve te antifone za sva slavlja i blagdane svetaca i blaženika Reda. U zadnjem poglavlju pjesmarice nalaze se duhovne kršćanske pjesme čiji su autori, uz Branimira, i članovi njegove obitelji i prijatelji.

Knjiga je upotpunjena prigodnim ilustracijama u boji, autorice Mirne Leopolde Katinac te skicama, citatima psalama i kršćanskih tekstova svetaca i drugih autora.