Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavnici Zaklade „Ljudsko bratstvo“ iz BiH na susretu „Not Alone“

Vatikan (IKA)

Predstavnici Zaklade „Ljudsko bratstvo“ iz Bosne i Hercegovine sujelovali su u subotu 10. lipnja na prvom Svjetskom susretu o ljudskom bratstvu „Not Alone“ na Trgu svetoga Petra u Vatikanu.

Na poziv predsjednika vatikanske Zaklade „Fratelli tutti“ kardinala Maura Gambettia i generalnog tajnika o. Francesca Occhette susretu su nazočili predsjednik Zaklade „Ljudsko bratstvo“ mons. prof. dr. Franjo Topić i tajnik Željko Galić.

Tom prilikom profesor Topić susreo je kardinala Gambettia i detaljnije ga upoznao o Zakladi „Ljudsko bratstvo“ u Bosni i Hercegovini te ga informirao o gradnji centra i kapele koja nosi ime sv. pape Ivana Pavla II., o njenim ciljevima i djelovanju.

U Bosni i Hercegovini su zbog rata devedesetih godina narušeni odnosi među ljudima i vjerskim zajednicama te se ukazala potreba rada na većem zbližavanju ljudi različitih vjera i naroda u BiH. Stoga Zaklada ima ulogu u liječenju poratnih posljedica i pomaganju boljem razumijevanju, toleranciji, dijalogu, sestrinstvu i bratstvu.

Na koncu razgovora profesor Topić je pozvao kardinala Gambettia i Zakladu „Fratelli tutti“ da posjete Zakladu „Ljudsko bratstvo“ i Bosnu i Hercegovinu. Mons. Topić posjetio je različite dikasterije i razgovarao o BiH i društvenoj situaciji BiH te se susreo i s predsjednikom Kršćanskog radničkog pokreta Antoniom di Matteom.