Budi dio naše mreže
Izbornik

Preminula s. Genoveva (Toma) Ercegovac

Rijeka (IKA)

U Hospiciju Marije K. Kozulić u Rijeci, blago u Gospodinu preminula je 25. siječnja u 85. godini života i 57. godini redovništva s. Genoveva (Toma) Ercegovac, redovnica Družbe sestara Presvetog Srca Isusova.

Sprovod pokojnice bit će u petak 27. siječnja u 11.30 sati na starom drenovskom groblju. Sveta misa zadušnica slavit će se nakon sprovodnih obreda u samostanskoj kapeli Navještenja Gospodnjega na Donjoj Drenovi, u Rijeci.

Genoveva Ercegovac rođena je 24. lipnja 1938. godine u Kijevu, u Šibenskoj biskupiji. Svoj redovnički put započela je u Crikvenici 1964. godine. Prve redovničke zavjete položila je 3. listopada 1966. godine u Crikvenici, a doživotne 15. kolovoza 1972. godine u Rijeci.

Tijekom 57 godina posvećenosti Gospodinu po svetim zavjetima darivala se nesebično na župama današnje Gospićko-senjske biskupije (Senj, Trošmarija, Oštarije, Cvitović, Slunj, Klanac) te u Riječkoj nadbiskupiji (Viškovo i skoro 30 godinama u Domu za starice u Grižanama). Nekoliko godina njegovala je djecu u Institutu Hartheim za djecu oštećenu u razvoju u Alkovenu, u Austriji.

Od 2016. godine zbog bolesti je bila u Kući matici.