Budi dio naše mreže
Izbornik

Preminula s. Hijacinta Banić, članica Družbe sestara franjevki od Bezgrješne

Šibenik (IKA)

Sestra Hijacinta Banić-Škojo okrijepljena svetim sakramentima blago je u Gospodinu preminula u kući matici Družbe sestara franjevki od Bezgrješne u Šibeniku, u ponedjeljak 14. rujna, nakon duge i teške bolesti.

Sestra Hijacinta Banić-Škojo okrijepljena svetim sakramentima blago je u Gospodinu preminula u kući matici u Šibeniku u ponedjeljak 14. rujna nakon duge i teške bolesti.

Obred sprovoda s. Hijacinte bit će u srijedu 16. rujna u 17 sati na šibenskom gradskom groblju Kvanj.

S. Hijacinta (Jelka) Banić-Škojo rođena je 16. rujna 1931. u Otoku, u općini Sinj. Prve redovničke zavjete položila je 22. siječnja 1951. u Šibeniku, a doživotne 7. siječnja 1954., također u Šibeniku. Djelovala je na raznim mjestima u domovini i inozemstvu: na Visovcu, u Drnišu, u Senju, u Karlovcu, u Zagrebu, u Šibeniku, u Beču, u HKM-u u Stuttgartu, u HKM-u u Münchenu i u Škotskom kolegiju u Rimu.

Radila je uglavnom domaćinske poslove, a u više navrata bila je predstojnica. Vrlo brižna i u franjevačkoj jednostavnosti Bogu predana s ljubavlju je služila i žrtvovala se za ljude i svoje sestre. Od 2001. živjela je u kući matici u Šibeniku i bila je aktivna do 2009. kada je teško oboljela.