Budi dio naše mreže
Izbornik

Preminuo mladi svećenik koji je zaređen na odjelu onkologije

Varšava (IKA)

U Varšavi je u 31. godini života preminuo otac Michal Los, redovnik poljske Provincije Družbe malih radova Božanske providnosti (Družba orionista) kojemu je Papa odobrio davanje vječnih zavjeta i svećeničkog ređenja na bolesničkoj postelji u odjelu onkologije.

Kako prenosi Bitno.net, otac Michal se nekoliko posljednjih mjeseci borio s bolešću koja se jako brzo razvijala. Prve simptome je osjetio pred Uskrs. Zbog toga je zamolio svoje redovničke poglavare da ubrzaju proces njegova ređenja i vječnih zavjeta. Najprije je dao vječne zavjete, a onda ga je 24. svibnja pomoćni varšavsko-praški biskup Marek Solarczyk zaredio za đakona i prezbitera.

U bolnici ga je za njegov rođendan posjetio poljski predsjednik Andrzel Duda. Tada su nastale fotografije koje su na svojoj Facebook stranici objavili orionisti, među kojima i  fotografija  na kojoj je Duda kleknuo pred teško bolesnog svećenika kako bi primio blagosolov.

Generalni ministar kongregacije, otac Tarcisio Vieira, izjavio je kako se ovakva vijest očekivala, ali ih je ona ipak ostavila duboko tužne. „Zahvaljujemo Gospodinu što nam ga je darovao kao svjedoka velike vjere i ljubavi.“

Ključne riječi:
otac Michal Los