Budi dio naše mreže
Izbornik

PRIJAVE ZA SUDJELOVANJE NA 3. SVJETSKIM DUHOVNIM VJEŽBAMA ZA SVEĆENIKE U RIMU

Vatikan (IKA )

"Pozvani na jedinstvo", središnja je tema 3. svjetskih duhovnih vježbi za svećenike, koje se u Vatikanu u povodu 2.000. Isusova rođendana održavaju ove godine od 10. do 14. studenoga u dvorani Pavla VI.

Vatikan, 9. 1. 1995. (IKA) – “Pozvani na jedinstvo”, središnja je tema 3. svjetskih duhovnih vježbi za svećenike, koje se u Vatikanu u povodu 2.000. Isusova rođendana održavaju ove godine od 10. do 14. studenoga u dvorani Pavla VI. Priređuje ih “Evangelizacija 2000.” u suradnji s Kongregacijom za kler, za biskupe i za ustanove posvećena života. Predviđeno je 6.300 mjesta za biskupe i svećenike sa svih kontinenata, a svakoj zemlji i narodu dodijeljen je određen broj mjesta, pa tako i Hrvatskoj. U ime Središnjeg organizacijskog odbora u Rimu, za upis svećenika iz Hrvatske zadužen je župnik Jelse, don Božidar Medvid. Ispunjene prijavnice za sudjelovanje na duhovnim vježbama valja dostaviti u župni ured u Jelsi najkasnije do 15. lipnja, a za smještaj u hotelima ili redovničkim zajednicama najkasnije do 15. travnja, da se na vrijeme pošalju Središnjem odboru u Rim. Svi svećenici i biskupi koji žele sudjelovati, neka se jave župniku don Božidaru Medvidu, da bi im što prije mogao poslati prijavnice.
Na programu su teme: “Zajedništvo u Bogu”, “Zajedništvo u Crkvi”, “Pomirenje: služenje Kristovo i Crkve”, “Stvaranje civilizacije ljubavi” i posljednja tema: “Biti jedno da svijet uzvjeruje”. Svakog dana je sat klanjanja pred Presvetim Sakramentom u bazilici sv. Petra, gdje će se također održavati i posebne duhovne priredbe koje će pripremati skupine s različitih kontinenata. Završnu euharistiju u bazilici sv. Petra predvodi Sveti Otac, koji je obećao pohoditi sudionike duhovnih vježbi u dvorani Pavla VI.
Za sudjelovanje na 3. svjetskim duhovnim vježbama sve prijave vrijede do 30. lipnja, poslije tog datuma organizator ne jamči mogućnost upisa. Upisnina iznosi 150 US dolara, dodatak za 5-dnevni objed je 50 UD dolara. Svećenici neka dođu u svećeničkom odijelu i ponesu vlastite albe. Duhovne vježbe počinju u petak ujutro 10. a završavaju u utorak navečer 14. studenoga 1995.