Budi dio naše mreže
Izbornik

Priopćenje s 34. sjednice Stalnoga vijeća Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

Sarajevo (IKA)

Stalno vijeće Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine održalo je svoju 34. sjednicu u ponedjeljak, 26. lipnja 2023. u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu, prenosi KTA.

Predsjedao je vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić, predsjednik BK BiH, a sudjelovali su: mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić, potpredsjednik BK BiH, zatim banjolučki pomoćni biskup Marko Semren i generalni tajnik BK BiH mons. Ivo Tomašević.

Biskupi su saslušali izvješće o provedbi zaključaka donesenih na 86. redovitom zasjedanju Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, održanom 21. i 22. ožujka 2023. u Mostaru te dali potrebne smjernice.

Članovi Stalnog vijeća dogovorili su dnevni red 87. redovnog zasjedanja Biskupske konferencije BiH koje će se održati 13. i 14. srpnja 2023. u Banjoj Luci.

Tijekom zasjedanja prihvaćen je predložak Katoličkog imendanskog kalendara 2024. za područje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

Članovi Stalnog vijeća upoznati su s prijedlogom kurikuluma katoličkog vjeronauka za osnovne škole i gimnazije u BiH te razmotrili važnije dopise pristigle nakon prošlog redovitog zasjedanje i dali potrebne smjernice za njihovo rješavanje.

Ključne riječi:
Stalno vijeće BK BiH