Budi dio naše mreže
Izbornik

Priznanje Caritasu Župe Pohoda BDM u Čučerju

Zagreb (IKA)

Vijeće Gradske zagrebačke četvrti Gornja Dubrava upriličilo je 7. travnja u Kulturnom centru Dubrava dodjelu Priznanja udrugama, društvima i skupinama, među kojima i Caritasu Župe Pohoda BDM, koje su svojim nesebičnim pomaganjem i trudom pružile bezrezervnu podršku i pomoć stradalima u razornom potresu 22. ožujka 2020. godine.

Caritas Župe Pohoda BDM od samoga početka pružio je veliku pomoć stradalima u Čučerju gdje je u prvim trenucima oko 150 kuća označeno kao mjesta koja nisu sigurna za život. I danas, godinu dana nakon potresa, Caritas brine o 100-tinjak obitelji te im pruža i bratsku i duhovnu blizinu. Uz pomoć mnogobrojnih donatora, Čučerski Caritas, njegovi volonteri, posljednjih je mjeseci pomagao obiteljima u vidu donacija drva, prehrambenih namirnica, kućanskih potrepština, akcijom „Djeca za djecu”, ali i tzv. kumstvima čime je pružena i konkretnija materijalna pomoć najpotrebitijim obiteljima.

Priznanje Vijeća Gradske četvrti Gornja Dubrava uime župnog Caritasa preuzele su njegova potpredsjednica Janja Palčec i volonterka Martina Novosel. Pomaganje i darivanje drugima uvijek donosi nagradu, onu nematerijalnu – u srcu svakog onog koji se do kraja daje drugome. Zahvaljujući na Priznanju ističu da je ono „velika čast i povijesni zapis jednog vremena koje, iako je teško i izazovno, svjedoči ljubavi i iskrenom zajedništvu“, objavljeno je na župnoj mrežnoj stranici.