Budi dio naše mreže
Izbornik

Program „Formacija liturgijskog čitača“ na Korčuli

Korčula (IKA)

Program „Formacija liturgijskih čitača“, kojeg je pokrenulo Vijeće za katehizaciju i novu evangelizaciju Dubrovačke biskupije, održan je u subotu 21. siječnja u Korčuli.

Nakon uspješnog odaziva na prvu formaciju u 2022. godini u Dubrovniku organizatori su odlučili taj program približiti vjernicima Korčulanskog i Pelješkog dekanata. Ove godine se prijavilo 45 sudionika iz 9 različitih župa.

Na početku susreta sve je pozdravio domaćin susreta korčulanski dekan don Frano Kuraja te im poželio dobrodošlicu. Također, pozdrave je i uputila i predsjednica Vijeća Željana Lučić.

Nakon molitve časoslova program se nastavio predstavljanjem voditelja i sudionika programa.

Temu prvog susreta ove godine „Isus poziva i okuplja svoje učenike“ kroz različite metode rada približili su doc. dr. sc. Domagoj Runje, prof. dr. sc. Jadranka Garmaz, dr. sc. Gina Šparada i dr.sc. Domagoj Volarević dok je vježbe čitanja održala profesorica hrvatskog jezika Josipa Favro Kurtović.

Sudionici su imali priliku sudjelovati na misi i na zajedničkom ručku na kojem su se čitači pobliže upoznavali.

Formacija liturgijskih čitača održava se kroz četiri subote u Korčuli, a ukupno traje 40 sati. Sljedeći planirani susreti bit će 4. i 25. veljače i 11. ožujka. Na kraju će polaznici dobiti potvrdu o završenoj formaciji liturgijskog čitača.