Budi dio naše mreže
Izbornik

Proširena sjednica Vrhovne uprave Družbe sestara služavki Maloga Isusa

Zagreb (IKA/KTA)

U Kući suradnica Krista Kralja u Zagrebu održana je 12. listopada proširena sjednica Vrhovne uprave Družbe sestara služavki Maloga Isusa pod presjedanjem č.M. Marije Banić.

Na sjednici je sudjelovalo Vrhovno vijeće i provincijske glavarice svih triju provincija: s. M. Petra Marjanović (ZG),  s. M. Terezija Pervan (ST) i s. M. Ana Marija Kesten (SA). Razgovaralo se o hodu Družbe u ovom vrlo zahtjevnom vremenu i vremenu brzih i iznenađujućih promjena na svim područjima. Posebno je bila riječ o odgoju u sadašnjim uvjetima, školovanju sestara, obnovi generalne kuće i što je do sada pod tim vidom učinjeno.

Predstavljen je i Hodogram Vijeća za duhovnost i Vijeća za promicanje duhovne baštine oca Utemeljitelja za Družbu u 2022. godini. Razgovaralo se i o Vjesniku Družbe, Prijateljima Maloga Isusa i njihovoj Vrhovnoj upravi, i izdavanju knjige o Utemeljitelju Priča o Stadleru od nadbiskupa Jagodzinskog, prijevod s poljskog jezika, izvijestila je mrežna stranica Družbe sestara Služavki Maloga Isusa.

U toj prigodi sestre je posebno razveselio posjet postulatora kauze o njihovu Utemeljitelju prof. dr. sc. Pave Jurišića, koji ih je po povratku iz Rima upoznao o tijeku rada na kauzi sluge Božjega Josipa Stadlera.