Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava blagdana Kraljice Hrvata u Podbablju

Split (IKA)

I ove godine, blagdan Kraljice Hrvata svečano se proslavio u župi Podbablje 22. kolovoza. Svečanu svetu misu s procesijom oko crkve Kraljice Hrvata u Grubinama predvodio je dr. fra Domagoj Runje, profesor na KBF-u u Splitu i pastoralni suradnik u župi Podbablje.

Na početku procesije blagoslovljen je novi Gospin barjak, dar naše župljanke Mare Jonjić Cvajterove. U procesiji su se nosili barjaci svih crkava župe, kao i Gospina slika.

Na euharistijskom slavlju okupio se veliki broj vjernika, a župni zbor na čelu s Mateom Grabovcem, uveličao je svojim pjevanjem slavlje. U koncelebraciji su bili župnik Studenaca fra Zoran Jonjić, župnik Vinjana fra Josip Sušić, župnik Prološca fra Vinko Gudelj, župnik Lovreća fra Dinko Bošnjak i mjesni župnik fra Nedjeljko Čarapić.

Fra Domagoj je u svojoj propovijedi naglasio Marijinu ulogu u povijesti spasenja koja se posebno očituje kroz sliku Kraljice siromašnih, odbačenih i napuštenih. Također je naglasio da smo kao narod izabrali Mariju za Kraljicu, ali i da to trebamo opravdati osobnim kršćanskim djelima u svakodnevnom životu.

Na kraju svete mise župnik fra Nedjeljko se zahvalio svima i zaželio da ostatak dana svi vjernici provedu ugodno sa svojim prijateljima, gostima, i susjedima.