Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava blagdana sv. Marije Magdalene u Jarugama

Jaruge (IKA)

Mjesto Jaruge, filijala Župe sv. Nikole biskupa u Sikirevcima, proslavilo je u četvrtak 22. srpnja svetkovinu nebeske zaštitnice sv. Marije Magdalene, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Vjernici su imali priliku sudjelovati na više misa, svečanu poldanju predvodio je župnik Stjepan Šumanovac uz koncelebraciju domaćeg sina vlč. Josipa Ivešića. U homiliji, osvrnuvši se na pročitano evanđelje, vlč. Šumanovac pozvao je vjernike da budu hrabri u vjeri i svakodnevnom životu poput Marije Magdalene. U nastavku propovijedi rekao je da je Mariju Magdalenu nosila njena vjera i oprost grijeha udijeljen od Gospodina. „I zato dragi moji vjernici ne ustručavajte se kleknuti pred Gospodina te kroz sakrament ispovijedi postati novi ljudi, jer jedini koji oprašta i daje novi život je On”, rekao je. Nadalje je župnik Šumanovac govorio o Mariji Magdaleni kroz prizmu pokornice, ali i one koja je prva navijestila apostolima Kristovo uskrsnuće. „Njezin primjer potiče da u svojem životu naviještamo i propovijedamo Krista živoga. Taj navještaj je središte i temelj naše vjere i slavljenja: Uskrsli je i danas živ među nama da bi nas pridružio svojoj nebeskoj proslavi”, istaknuo je vlč. Šumanovac.

Na misi su sudjelovali brojni mještani i vjernici hodočasnici iz okolnih župa, a liturgijsko pjevanje animirao Mješoviti zbor Župe sv. Nikole biskupa iz Sikirevaca zajedno s Mješovitim zborom iz filijale Jaruga.

Proslavi je prethodila uočnica, na kojoj je sudjelovalo mnoštvo vjernika.