Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava Dana kapelanije „Sveti Vid“ u Rijeci

Rijeka (IKA)

Policijska kapelanija „Sveti Vid“ Policijske uprave primorsko-goranske u petak 14. lipnja obilježila je blagdan svojega zaštitnika svečanom misom u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Koncelebriranu misu predvodio je generalni vikar Vojnog ordinarijata don Marko Medo u zajedništvu s desetak drugih svećenika. Propovijedao je vojni kapelan i dekan don Vladislav Mandura.

Na misi su bili nazočni načelnik PU primorsko-goranske Tomislav Dizdar sa suradnicima, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskoga rata i djelatnici PU primorsko-goranske, zatim djelatnici iz kurije Vojnog ordinarijata, djelatnici MORH-ova Samostalnog odjela za potporu, djelatnici MUP-ove Samostalne službe za suradnju i pomoćnici policijskih i vojnih kapelana koji su sudjelovali na proljetnom formativnom susretu. Misno je slavlje pjevanjem uveličala policijska klapa „Sveti Mihovil“ iz Splita.

U homiliji, don Vladislav Mandura progovorio je o životu svetoga Vida istaknuvši da je njegovo mučeništvo svjedočanstvo za Krista i Božju ljubav.

Promatrajući ovoga sveca, vidimo važnost svjedočenja pravih vrijednosti u našem životu. To su učinili i poginuli branitelji u Domovinskome ratu. Žrtvujući svoj život za slobodu, posvjedočili su za ljubav. To je posebno važno i za djelovanje policijskih službenika čiji posao zahtjeva puno ljubavi i odricanja.

Na kraju mise u ime vojnog ordinarija Jure Bogdana i u svoje ime generalni vikar don Marko Medo čestitao je prisutnima Dan kapelanije sa željom da ih prati zagovor svetog Vida.