Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava Uznesenja Bogorodice u prošteništu Vodica u znaku jubileja Službenica Bezgrešne Djevice Marije

Ruski Krstur (IKA)

Uznesenje Bogorodice proslavljeno je 15. kolovoza arhijerejskom liturgijom na svetištu Vodica koju je predvodio mons. Đura Džudžar, eparh Eparhije sv. Nikole – Ruski Krstur sa svećenicima eparhije, a svoju prvu Službu Božju slavio je о. Slavko Čizmar, grkokatolički svećenik podrijetlom iz Ruskog Krstura, na službi u Francuskoj.

Sestre Službenice Bezgrešne Djevice Marije proslavile su obljetnice: 130 godina od utemeljenja Družbe i 75 godina od osnivanja Provincije sv. Josipa u Srbiji, a pet sestara proslavilo je 25 godina Bogu posvećenog života: provincijalna nastojateljica s. Мartina Kmita, savjetnica u središtu Provincije u Rimu s. Mikoaja Stepas, s. Jozafata Marunčak, s. Hristofora Stanjko i s. Gavrila Popović, а s. Veronika Graljuk proslavila je 65. obljetnicu zavjeta.

Vladika Džudžar uručio je povelju papinskoga blagoslova pape Franje provincijalki s. Martini o obljetnici utemeljenja Provincije sv. Josipa. Na koncu bogoslužja u kraćem programu za vjernike predstavljena je kratka povijest sestara Službenica, a о. Slavko Čizmar podijelio je neojerejski blagoslov biskupu, svećenicima i vjernicima.