Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslavljen blagdan sv. Klare u Budrovačkom Brdu

Budrovačko Brdo (IKA/TU)

Blagdan svete Klare, već tradicionalno, proslavljen je u četvrtak 11. kolovoza kod crkve Svete Klare u Budrovačkom Brdu, malom naselju nedaleko od Budrovaca.

Okupili su se brojni vjernici iz Budrovaca, Đakova i okolnih mjesta, a misno slavlje predvodio je župnik Ivan Lovrić.

Govoreći o životu svete Klare i razmatrajući zašto su ljudi nekada izabrali baš ovu sveticu za svoju zaštitnicu i ovdje joj sagradili kapelicu, župnik Lovrić je istaknuo: „Kada vidite njezin životni put, da je zajedno sa svetim Franjom na neki način obnovila novi polet i zanos u Crkvi, onda vidite zašto su ju naši preci uzeli za svoju zaštitnicu. Svetu Klaru uvijek ćete vidjeti prikazanu s monstrancom, s Presvetim Oltarskim Sakramentom, s hostijom. Ili ju drži u ruci, ili stoji ispred nje, ili joj se klanja. U središtu njezina života bila je jedna jedina osoba, odnosno naš Spasitelj, a to je Isus Krist“.

Predslavitelj je potom istaknuo koliko je sv. Klara dala sebe za Krista, za Crkvu. „Okupljeni ovdje zamolimo: sveta Klaro, vodi nas Isusu Kristu. Sveta Klaro, pokazuj nam put, kako doći do našega Spasitelja Isusa Krista, ali zajedno, ne odvojeno, da zajedno putujemo dok se ne susretnemo u nebu s Gospodinom“, zaključio je propovjednik.

Liturgijsko pjevanje predvodili su članovi Muške vokalne skupine „Bećarine“ Kulturno-umjetničkoga društva „Tena“ Đakovo.