Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslavljen blagdan svetog Jure u Desnama

Desne (IKA)

Župa Desne blagdan svoga zaštitnika svetog Jure proslavila je u utorak 23. travnja svečanim misnim slavljem koje je predvodio novi župnik don Ivica Barišić u koncelebraciji župnika župe Vidonje don Mladena Margete i župnika župe Bagalović don Augustina Radovića. Slavlju je prethodila procesija.

Govoreći o svetom Juri, don Ivica je istaknuo kako se svetac, živeći u doba cara Dioklecijana koji je želio potpuno uništiti kršćanstvo odlučio za Krista i mučeničku smrt, te nam svojim životom pokazuje da ne smijemo graditi na slabim temeljima.

„Živimo u nezdravom ozračju koje je duboko narušilo vrijednosti koje osmišljavaju život; živimo u suvremenom poganstvu – sve ono što je normalno po tome se gazi. Sve se čini da se uništi Katolička Crkva, obitelj, narod. Uskrsno svjetlo pokazuje nam na čemu trebamo graditi svoj život – sigurni i čvrsti temelj koji jamči uspjeh je Bog – sve ostalo ruši se kao kula od karata. Stoga nam i sveti Jure poput svih svetaca poručuje danas kako svjedočiti i braniti Božji nauk, imati svoje –  ja, ne okretati se za tuđim mišljenjima, nikome se ne klanjati, ne trčati za bilo kim, znati svoju zadaću i provoditi je dosljedno. Kao pravi vitez, zasigurno bi gromkim glasom zavikao svakome od nas danas. „Živite li onako kako biste trebali?“ On je svoj zadatak odradio s najvećom ocjenom – to želi i od nas,  usmjerujući nas na pravu adresu – na Boga – da ne igramo sami svoju životnu utakmicu, jer ćemo je izgubiti, poručio je vjernicima don Ivica, čestitajući im blagdan nebeskog zaštitnika.

Ključne riječi:
desne jurjevo