Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslavljen crkveni god u Vašici

Šid (IKA)

Vjernici filijale Župe Šid proslavili su svečanom misom u srijedu, 24. lipnja, svetkovinu rođenja svoga zaštitnika sv. Ivana Krstitelja.

Euharistiju je predslavio župnik vlč. Nikica Bošnjaković, a sudjelovali su, osim domaćih, i vjernici iz okolnih mjesta. Svetoj misi prisustvovao je, kao i svake godine, paroh u Vašici jerej Ratko Nonković.

Velečasni Bošnjaković u propovijedi je posebno naglasio važnost pouzdanja u Boga, kakvo su imali Elizabeta i Zaharija, kada su od Boga molili dijete, a on ih je nagradio tako što im je dao sina koji će biti preteča samoga Krista. Takvo je pouzdanje potrebno svakoj obitelji, kako bi je Bog blagoslovio i sačuvao na okupu, jer Bog uvijek nagrađuje one koji su mu vjerni.

Svećenik je vjernicima posebnu pozornost skrenuo na činjenicu da je Ivan, prije javnoga nastupa, rastao i duhom jačao, uz napomenu kako mi uglavnom naglasak stavljamo na „rast“ u smislu da sebi nastojimo ugađati na različite načine. Zato nam je duh slab, ne možemo reći „Ne“ brojnim napastima. Zbog toga je potrebno jačati i duh, a to se čini vjerom, molitvom i sakramentima.

Velečasni Bošnjaković je na kraju propovijedi napomenuo da nas svetkovina Rođenja sv. Ivana Krstitelja podsjeća da treba voditi računa i o svojoj duši, koja ostaje da živi za vječnost, te da ne tražimo smisao života samo u materijalnom, u ugađanju tijelu, nego da smisao tražimo u Bogu.

Ovogodišnja proslava crkvenoga goda za Vašicu bila je svečanija nego inače, jer je obitelj Mihaljević krstila svoje treće dijete.

Domaćini su nakon euharistije pozvali goste na druženje uz sok i kolače u crkvenom dvorištu.