Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslavljen dan HKM Hamburg

HAMBURG (IKA)

Proslava Dana Hrvatske katoličke misije u Hamburgu održana je na prvu nedjelju došašća 3. prosinca. Misno slavlje predvodio prior Dominikanskog samostana bl. Augustina Kažotića u Zagrebu o. Anto Gavrić, izvijestio je Generalni konzulat Republike Hrvatske u Hamburgu.

Suslavili su voditelj Hrvatske katoličke misije Hamburg o. Anto Bobaš i o. Mirko Irenej Vlk. Svečanost proslave Dana misije održala se u prostoru Caritasa nedaleko katedralne crkve Mariendom, a naglasak je stavljen na život i djelovanje hrvatskog blaženika Augustina Kažotića, dominikanskog redovnika i zagrebačkog biskupa.

Na Danu misije okupio se veliki broj vjernika i članova hrvatske zajednice. Sudjelovao je i generalni konzul Republike Hrvatske u Hamburgu Kristijan Tušek. „Dan Misije je još jednom potvrdio važnost hrvatske katoličke misije u Hamburgu kao središta okupljanja, očuvanja vjere, kulture i zajedništva Hrvata u iseljeništvu, posebno u vremenima kada je održavanje veza s domovinom iznimno važno“, istaknuo je generalni konzul Tušek.

U sklopu kulturnog program proslave, tradicijske plesove i pjesme izvodili su Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“ i Hrvatska kulturna zajednica „Croatia“ iz Hamburga. Također, njima su se pridružili i članovi klape Balature iz Opuzena, izvijestio je Generalni konzulat Republike Hrvatske u Hamburgu.