Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslavljena svetkovina sv. Katarine Aleksandrijske u Ljubitovici

Ljubovitica (IKA)

Svetkovina sv. Katarine Aleksandrijske proslavljena je u subotu, 25. studenog 2023. u crkvi sv. Katarine u Ljubitovici, izvijestio je Tiskovni ured Šibenske biskupije.

Misno slavlje u župnoj crkvi predvodio je profesor na Filozofskom fakultetu u Splitu don Hrvoje Relja. Koncelebrirali su župni upravitelj don Šime Pleadin te još šest svećenika. Misnom slavlju prethodila je procesija s kipom sv. Katarine Aleksandrijske. Na slavlju su sudjelovali i hodočasnici iz katedralne Župe sv. Jakova koje je predvodio katedralni župnik don Krešimir Mateša.

„Sv. Katarina vjeru u Krista potvrdila je svojim životom“, kazao je u homiliji don Hrvoje Relja. Naglasio je da živjeti ljubav po primjeru sv. Katarine znači živjeti Boga već u ovom svijetu. „Čovjeka od Krista može jedino rastaviti sloboda. Mudrost je živjeti ljubav i napustiti sebe i oholost. Ne živjeti za sebe nego za Boga. To znači u svakodnevici gledati kako ljubiti, a to znači napustiti sebe. Put ljubavi Kristove put je kojim smo pozvani ići. To je put ljubavi i žrtve za bližnjega. Neka nam sv. Katarina koja je zaštitnica mudraca i filozofa rasvijetli oči i srca da budemo mudri, da uzmognemo slijediti Krista jedinu istinu koja spašava“, poručio je vlč. Relja.