Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslavljena zaštitnica Župe Blažene Djevice Marija Kraljice mira u Makarskoj

Makarska (IKA)

Župa Blažene Djevice Marije Kraljice mira u Makarskoj proslavila je nebesku zaštitnicu u utorak 30. svibnja misnim slavljem koje je uz župnika vlč. Mislava Šaškora i brojne svećenike predslavio vlč. Josip Dukić.

Slavlje je počelo procesijom uz marijanske pjesme koje je animirao župni zbor, kao i misno slavlje.

U homiliji je vlč. Dukić naglasio važnost Blažene Djevice Marije u povijesti svijeta i hrvatskog naroda – koji toga dana slavi Dan državnosti.

Čestitajući vjernicima blagdan zaštitnice, vlč. Dukić rekao je među ostalim, kako je bitno imati temeljni mir, mir srca, koji se postiže „kad čovjek živi kako Bog od njega traži, uvjerenja da živi u pravoj slobodi, slobodi srca, slobodi djeteta Božjega, slobodi takvoj – da može svakome pogledati mirno u oči, da se ne mora ni od koga i ni od čega skrivati”.

Zapitajmo se,  imamo li pravo na ovaj dan, kada slavimo Kraljicu mira – da molimo za mir, slobodu i ljepotu života u lijepoj našoj Domovini, imamo li pravo tražiti  mir izvan sebe, ako je u meni narušen mir, ako nemam mira u svom srcu”, naglasio je vlč. Dukić i dodao:Ako ne možemo napraviti puno za mir u svijetu, mogu umiriti svoju savjest, mogu biti miran uz sve probleme svijeta i života u kojem živimo”, poručio  je vjernicima vlč. Dukić.

Župa se za slavlje pripremala trodnevnicom koju su predslavili don Slavko Volarević, don Dino Prkut i don Roko Kaštelan.