Danas neka nas ova Božja Riječ koju smo slušali, a koja nam iz dana u dan progovara koliko nas Bog ljubi te koliko mu je stalo do svakog čovjeka poziva nas da tu Riječ prihvatimo i nasljedujemo u svojim životima.  Budimo mi oni koji će svojim životnim primjerom i ljubavlju za svakog čovjeka biti primjer drugima, biti „tabernakul“ u kojima će ta Božja Riječ biti primljena i prihvaćena, pozvao je preč. Grgić. Bog je iskazao tu ljubav darujući nam u euharistiji Isusa s kojim se hranimo na misnim slavljima.

Preč. Grgić spomenuo je geslo ovogodišnjeg Nacionalnog susreta hrvatske katoličke mladeži koje glasi „Srca gore“ koji je poziv nama svima da uzdignimo i ruke k Bogu koji je na nebesima. Budimo svi zajedno svjedoci vremena u kojem živimo da je Bog prisutan u svakome od nas, zaključuje preč. Grgić.

Župnik Risek na kraju mise zahvalio je  predvoditelju na upućenim riječima ohrabrenja i poticaja kao i svim okupljenim vjernicima. Nakon misnoga slavlja izložen je Presveti Oltarski Sakrament vjernicima za molitvu, promišljanje i osobni susret s Isusom do večernje mise.

Večernjim razmatranjem i svečanim misnim slavljem koje je predvodio supsidijar Marijan Culjak, naglasio je trajnu povezanost euharistijskog zajedništva Krista i Crkve.

Današnje klanjanje želi  nam osvijestiti koliko nas Krist ljubi, da je sebe predao, svoje tijelo i svoju krv i tom žrtvom, On, jednom zauvijek oprao naše grijehe i opačine te grijehe čitavoga svijeta. Proslavljamo danas i sv. Valentina te ga molimo da nas približi euharistijskom Kristu, koji je onda najsavršenija ljubav, milosrđe i blagost, istaknuo je vlč. Culjak.