Budi dio naše mreže
Izbornik

Prosvjed roditelja odgojitelja u organizaciji Inicijative "Djeca su budućnost"

Zagreb (IKA)

U subotu 27. studenoga održan je još jedan prosvjed roditelja odgojitelja u organizaciji Inicijative "Djeca su budućnost" na kojem su poručili da ne odustaju od zahtjeva da se povuče odluka o ukidanju mjere roditelj odgojitelj.

Prosvjednici stiču da mjeru koristi 5793 roditelja s oko 20.000 djece od kojih je oko 7600 djece vrtićke dobi. U zagrebačkim vrtićima trenutačno ima 347 slobodnih mjesta. Budući da grad Zagreb subvencionira cijenu vrtića s 1900 kn po djetetu, mjera roditelj odgojitelj za Grad predstavlja uštedu, a ne trošak, istaknuto je.

“Također, želimo naglasiti činjenicu koju gradonačelnik Tomašević pokušava sakriti, a to je da trošak mjere iznosi tek 3% gradskog proračuna. I, nemojmo zaboraviti, i roditelji odgojitelji Gradu plaćaju prirez tako da je realni trošak i manji. Ne tražimo ništa drugo nego da Grad poštuje svoje obaveze, poštuje Rješenja koja su roditeljima izdana i poštuje stečena prava. Svoju borbu spremni smo nastaviti i pravnim putem”, istaknuli su prosvjednici i sljedeći prosvjed najavili za subotu 4. prosinca.