Budi dio naše mreže
Izbornik

Prva knjiga fra Damira Pavića

Sarajevo (IKA)

U izdanju Franjevačkog medijskog centra „Svjetlo riječi” iz tiska je izišla prva knjiga fra Damira Pavića pod naslovom „Na svetost pozvani”.

Nakon što je više godina u Svjetlu riječi, franjevačkom mjesečniku iz Sarajeva, ispisivao kolumnu u kojoj je čitateljstvu iz mjeseca u mjesec predstavljao poznate ili manje poznate svece i blaženike Katoličke Crkve, fra Damir Pavić i Svjetlo riječi odlučili su te tekstove sabrati na jednom mjestu objavljujući ih u ovoj knjizi.

Priznanje nadasve zaslužuje autor tekstova zbog svoga višegodišnjeg neumornog truda kojim je u mjesečnom ritmu, pored svih drugih zaduženja u svojoj redovničkoj zajednici Bosne Srebrene, uspijevao na novinarski sažet, ali krajnje studiozan način prikazati ljudski i duhovni profil svetaca ili blaženika što ih je sâm odabirao.

Autor posve nenametljivo, a jezgrovitim rečenicama, prenosi ključne poruke i poticajne misli ovih Božjih ugodnika, približavajući nam njihovu karizmu i dopuštajući da nas primjeri tih ljudi i žena i danas osvoje i nadahnu – i nahrane, a da mi njih – gotovo i ne htijući – prihvatimo i zavolimo kao svoje najbliže uzore i zagovornike.

Ovim će se djelom – nedvojbeno – moći bogato okoristiti prije svega oni koji traže popularno duhovno štivo. Također može biti od pomoći i propovjednicima kod pripremanja propovijedi na dane svetačkih blagdana odnosno kod traženja primjera koji će slikovito – što slušatelji posebno vole – potkrijepiti navode Riječi Božje nedjeljom ili tijekom tjedna. Vrijedi podsjetiti kako je čitanje životopisa svetaca dio najbolje tradicije katoličke duhovnosti i ostaje – iako ponešto zanemareno danas u praksi – i dalje pouzdano pomagalo za rast u vjeri, ističu izdavači.

Knjigu možete naručiti pozivom na broj telefona 033 726 200 ili e-mailom na redakcija@svjetlorijeci.ba. Potražite je i na web knjižari Svjetla riječi, knjižarama u Vitezu i Livnu te u Sarajevu na adresi Zagrebačka 18.