Budi dio naše mreže
Izbornik

Prvi dan župnog zajedništva proslavljen u Petrijevcima

Petrijevci (IKA/TU)

Župa sv. Petra u Petrijevcima, zajedno s filijalnom zajednicom sv. Katarine iz Satnice, organizirala je 15. lipnja 2024. prvi dan župnog zajedništva.

Dan zajedništva započeo je euharistijskim slavljem koje je predvodio župni upravitelj Dominik Nedeljković. Nakon mise je u župnoj crkvi održana kateheza za odrasle o temi „Što je župno zajedništvo?“

U isto vrijeme za djecu školske i predškolske dobi u župnom dvorištu su uz pomoć župnih suradnika i animatora organizirane radionice po dobnim skupinama. Za najmlađe, djecu vrtićke i predškolske dobi, organiziran je napuhanac, za djecu od 1. do 4. razreda organiziran je niz igara natjecateljskog karaktera: bacanje lopte u čašu, bacanje potkova, jaje u žlici, trka bez cipela, potraga za Isusom kroz rješavanje mozgalica, slaganja slagalica, pronalaska tragova. Mladi, od 5. do 8. razreda i srednjoškolci, sudjelovali su kvizu znanja o svetom Petru.

Za prva tri mjesta natjecateljima su uručene medalje i prigodni darovi, dok su svi ostali sudionici nagrađeni slatkišima. Radionice i igraonice trajale su čitavo prijepodne, a nakon završenih aktivnosti srednjoškolci su se posvetili oslikavanju zida u župnom dvorištu na kojem su oslikali lik sv. Petra, nebeskog zaštitnika župe. Nakon radnog dijela dana za sve župljane organiziran je ručak u župnom dvorištu.

Iskustva župljana, sudionika Dana župnog zajedništva su pozitivna s nadom i vjerom u budućnost ovakvih susreta.