Budi dio naše mreže
Izbornik

Pula: Završio projekt „Susreti s bračnim parovima“ u Župi Krista Spasitelja

Pula/Svetvinčenat (IKA/TU)

Projekt „Susreti s bračnim parovima“ održavao se u 2024. godini od svetkovine sv. Josipa do svetkovine Tijelova u Župi Krista Spasitelja na inicijativu župnika vlč. Joela Cataryija, izvijestio je Tiskovni ured Porečke i Pulske biskupije.

Na prvom susretu, na svetkovinu sv. Josipa 2024. godine, okupilo se oko 10 bračnih parova. Katehezama te dijeljenjem bračnih iskustava pokušalo se dati poticaj životu u obitelji polazeći od obnovljenog susreta s Isusom Kristom.

U katehezama je sudjelovalo, tijekom dva mjeseca, od 7 do 10 bračnih parova. U održavanju kateheza i susreta sudjelovali su domaći župnik vlč. Joel Catary, duhovnik sjemeništa Redemptoris Mater u Puli vlč. Josip Kolega, župnik u Galižani vlč. Vladimir Brizić i bračni par Aleksandar i Sandra Košeto.

Susreti su se sastojali od kateheze o temi braka i obitelji te zatim razgovora – postavljanja pitanja i odgovaranja na njih. Jedan od susreta bio je temi iskustva bračnog para Košeto, koji su uz konkretne primjere života u obitelji s više djece, govorili o življenoj vjeri u obitelji i o odgoju djece.

Ciklus susreta završio je na svetkovinu Tijelova u župnoj crkvi u Svetvinčentu obnovom bračnih zavjeta, stavljajući daljnji obiteljski hod tih obitelji pod zaštitu blaženika Miroslava Bulešića. Nakon obnove bračni parovi su zajedno sa svojom djecom mogli iskazati štovanje relikvijama bl. Miroslava. Tom gestom je bl. Miroslav Bulešić postao zaštitnik obitelji, izvijestio je Tiskovni ured Porečke i Pulske biskupije.