Budi dio naše mreže
Izbornik

Pustolovina prijateljevanja s Isusom

Početkom ljeta (ika)

Druga knjiga isusovca o. Slavka Pavina naslovljena je “Sloboda za ljubav”, s podnaslovom “Ignacijanske duhovne vježbe”

Početkom ljeta, u jeku proslave stote obljetnice bazilike Srca Isusova u Zagrebu, izišla je iz tiska druga po redu knjiga isusovca o. Slavka Pavina, naslovljena “Sloboda za ljubav”, s podnaslovom “Ignacijanske duhovne vježbe”.
Knjigu je tiskao Studentski katolički centar – SKAC Palma, “udruga vjernika laika, osnovana 2001. godine, koja se bavi mladima u duhu kršćanskog svjetonazora i ignacijanske duhovnosti”.

O. Slavko Pavin dugogodišnji je duhovnik i voditelj duhovnih vježbi i knjiga je plod toga njegova rada. “Razmatranja u njoj sadržana”, piše o. Luka Rađa u Predgovoru, “moljena su, promišljana, življena, nadopunjavana novim osobnim iskustvima i uživo izgovarana mnogim skupinama u domovini i inozemstvu. Pred vama su onakva kakvo ih je vrijeme zateklo od siječnja do lipnja 2002. godine, kad je pater vodio duhovne vježbe u svakodnevnom životu za tristotinjak nazočnih sudionika”.
Knjiga je podijeljena na četiri dijela – četiri tjedna, slijedeći tako strukturu “Duhovnih vježba sv. Ignacija Lojolskog”. Svaki od dijelova sadrži niz vježba odgovarajuće teme – ukupno ih je 113.
Autor u Uvodu, kao i u uvodima pojedinim dijelovima, donosi objašnjenje o tome što duhovne vježbe jesu, što im je cilj, koja sredstva trebaju biti na raspolaganju onome tko ih obavlja, način vježbanja te napomene o prostoru i vremenu.
Tekstovi u knjizi namijenjeni su prvenstveno razmatranju. Samo čitanjem neće se ni izdaleka moći dokučiti sva dubina koju ti tekstovi sa sobom nose.
Knjiga “Sloboda za ljubav” pustolovina je prijateljevanja s Isusom, onako kako to ilustrira i naslovna slika – Emaus. (ika-mjv)