Budi dio naše mreže
Izbornik

Radionice u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika – Osijek

Osijek (IKA/TU)

U sklopu provedbe treće godine programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“, sufinanciranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Caritasovu Centru za prihvat beskućnika – Osijek, održane su tri radionice.

U petak 23. kolovoza tema radionice bila je oslikavanje modela – leptira i cvijeća od glinamola – te su korisnici mogli pokazati svoje likovno umijeće. Voditeljice radionice bile su odgajateljice i stručne suradnice Mira Vego i Ljiljana Vetengl, koje su korisnike poticale na sudjelovanje.

U srijedu 28. kolovoza održana je druga kreativna radionica na kojima su sudionici nastavili bojati predmete od glinamola. Gotove i ukrašene leptire i cvijeće korisnici su odlučili pokloniti mališanima, korisnicima Caritasova Centra za majku i dijete, stoga se unazad dva mjeseca vrijedno trude osmisliti i obojiti svaki predmet na jedinstven i unikatan način.

U utorak 27. kolovoza pod vodstvom Marija Balatinca održana je deseta informatička radionica, tijekom koje su korisnici imali priliku nadopuniti svoje znanje iz programa MS PowerPoint te na kreativan i zabavan način naučiti kako umetnuti animaciju teksta i različitih objekata prilikom izrade prezentacije.

Cilj tih radionica jest korisnicima prezentirati koliko je potrebno raditi na sebi, stjecati nova znanja i vještine, ali isto tako učiniti nešto dobro za drugoga. Osjećaj da su nešto savladali, izradili ili pak usrećili drugoga dodatno ih osnažuje i stvara osjećaj zadovoljstva, koji im je prijeko potreban na putu socijalizacije.