Budi dio naše mreže
Izbornik

RELIGIJA U PLURALISTIEKOM DRUŠTVU - TEMA PREDSTOJEAEG 9. SIMPOZIJA CCEE-a

St. Gallen (IKA )

St. Gallen, 13. 4. 1996. (IKA) - "Religija kao privatna i kao javna stvar Crkve u pluralistiekom društvu" tema je 9. simpozija Vijeaa Europskih biskupskih konferencija (CCEE), koji se održava od 23. do 27. listopada ove godine u Rimu. Kao pripreme za si

St. Gallen, 13. 4. 1996. (IKA) – “Religija kao privatna i kao javna stvar Crkve u pluralistiekom društvu” tema je 9. simpozija Vijeaa Europskih biskupskih konferencija (CCEE), koji se održava od 23. do 27. listopada ove godine u Rimu. Kao pripreme za simpozij održat ae se niz regionalnih sjednica, javljeno je iz CCEE-a. Te uvodne sjednice održavat ae se u travnju i svibnju u razlieitim europskim gradovima, pod vodstvom biskupske konferencije pojedine zemlje. Niz zapoeinje 13. i 14. travnja u Budimpešti, a nakon toga su predvi?ene sjednice 29. i 30. travnja u Varšavi i Parizu, u Rimu (22. svibnja), Bonnu (24. svibnja) i u Londonu (datum još nije odre?en). Na tim podruenim zasjedanjima biskupi iz više zemalja raspravljat ae zajedno sa struenjacima o temi simpozija, te ae sastaviti uputstva za izradu pastoralnih smjernica.
Na središnjem zasjedanju u Rimu, oeekuje se izme?u 120 i 150 sudionika, me?u kojima 100 biskupa iz svih dijelova Europe. Na simpoziju ae biti nazoeni gotovo svi predsjednici biskupskih konferencija.