Budi dio naše mreže
Izbornik

ROMANOVI - KRŠĆANSKI MUČENICI?

Moskva (IKA )

Posmrtni ostaci posljednjeg ruskog cara Nikole II. i njegove obitelji bit će 5. ožujka slijedeće godine preneseni u kriptu katedrale sv. Petra i Pavla u Petersburgu, na mjesto počivališta svih careva od vremena Petra Velikog.

Moskva, 27. 9. 1994. (IKA) – Posmrtni ostaci posljednjeg ruskog cara Nikole II. i njegove obitelji bit će 5. ožujka slijedeće godine preneseni u kriptu katedrale sv. Petra i Pavla u Petersburgu, na mjesto počivališta svih careva od vremena Petra Velikog. Carski ostaci, carice Aleksandre i njene djece pronađeni su, prije tri godine u okolici Jakaterinburga. Ruski i britanski stručnjaci za sudsku medicinu, nakon komplicirane obdukcije potvrdili su da se radi o ostacima obitelji Romanovih, koje su 1918. streljali boljševici.
Poglavar Ruske Pravoslavne Crkve, patrijarh Aleksij II. odbio je proglasiti svetim članove carske obitelji. Kanonizacija Romanovske obitelji nije moguća, ističe Patrijarh, jer postoji razlika između političke smrti i mučeništva, iako se jedan dio duhovnika RPC zauzimao za kanonizaciju ubijenih članova carske obitelji.