Budi dio naše mreže
Izbornik

Rujanski „MAK“ za dobar početak

Zagreb (IKA)

Nakon ljeta, za vjeroučenike i đake, sve kreće... ispočetka! Ranije buđenje, obveze, ponovno knjige i bilježnice, zadaće i učenje, ali ponovno i... Mali koncil - Mak, dječji mjesečni list, koji na osobit način prati vjeroučenike, sve od prvoga do osmoga razreda.

I novi rujanski broj lista na svoje 52 stranice u boji donosi obilje sadržaja, uvelike vezanih upravo za početak vjeronaučne i školske godine. Tako „makovci“ u „Pismima iz misija“, slaveći dan škole s vršnjacima u Ruandi, mogu spoznati koliko je školovanje zapravo dragocjen dar, koji oni besplatno primaju! U „psihotestu“ naslova „Skokom u… školske klupe“ mogu provjeriti koliko su im dobre bile „ljetne pripreme“ za jesenske školske nastupe, a na stranicama „Malimaka“ dočekuje ih Božji blagoslov njihovih koraka. Uz nove knjige i bilježnice, nove katekizme, možda i školske torbe i papuče – i Mak je pripremio za čitatelje nove rubrike: „Prvopričesnička škrinjica“, „Za Isusovim stolom“, „Hrvatski izumi“, „Moje zanimanje“ te „Očenaš izbliza“, u kojoj će iz broja u broj upoznavati Gospodnju molitvu, sve njene 52 riječi i sedam prošnji koje u sebi sadrže sve.

Uz pobliže vjeronaučne rubrike, Mali koncil – Mak po običaju donosi i niz stranica plemenita štiva koje zrači pozitivnim porukama za život, kao u slučaju priče „Djeca su važna“, dramoleta „Zamalo“ (o sedam glavnih grijeha) ili „Martina dnevnika“ o praznovjerju… Neizbježne su i razbibrižne rubrike, i one protkane vjeronaučnom i katehetskom niti, kao što su strip „Klara“, „Zagonetke“, „Aforizmi za djecu“, „Vjerin vrtić“ ili stvaralačke rubrike „Znam sam“, „U kuhinji“… Kao i uvijek na početku, rujanski Mak poziva i djecu i mlade na sustvaranje njihova lista slanjem vlastitih likovnih i literarnih radova za rubriku „Pišemo-rišemo“; kratkih izvještaja o svojim vjeronaučnim aktivnostima za „Makovci javljaju“ ili mudrih pitanja i razmišljanja za dugogodišnju rubriku „Blaževa pošta“. Posebna „poslastica“ prvoga broja izazov je na kartonskom umetku, koji poziva čitatelje da „hodaju sa svetim Petrom po vodi“, i još o tome snime svoj filmić.

Ključne riječi:
rujanski mak