Budi dio naše mreže
Izbornik

S. Danijela Anić o posvećivanju svakodnevice

Zagreb (IKA)

Na treću nedjelju kroz godinu, 24. siječnja, Nedjelju Božje riječi, Obiteljska zajednica „Svetog Rafaela Arkanđela", koju vodi fr. Dominik K. Gerbic, dominikanac, okupila se na svoj redoviti susret u samostanu i Župi bl. Augustina Kažotića u Zagrebu.

U sklopu susreta gošća Zajednice bila je s. Danijela Anić, klanjateljica Krvi Kristove, koja je, služeći se životom sv. Franje Saleškoga i tumačenjem njegova djela „Filotea”, govorila o temi „Posvećivanje svakodnevice”. Premda je Filotea nastala početkom 17. st. djelo je i danas aktualno i potiče srca vjernih duša na radikalno obraćenje i istinski život s Bogom. Zasigurno, danas još više, to djelo može biti jedan izvjesni i jasni vodič kroz svijet duhovnosti i istinske vjernosti Bogu u svakom staležu, rečeno je na susretu.

Susretu su se pridružili i članovi druge laičke Zajednice Krvi Kristove. Jasan je to znak kako se suradnjom i zajedništvom lakše kroči na putu svetosti u svim staležima. Također, zajedništvo je očit proročki znak Božje prisutnosti u svijetu i poziv na obnovu sve više potresenih odnosa i kriza u obitelji, zajednici, u pojedincima i čovječanstvu kao takvome, ističu iz zajednice.

Jedan od ciljeva Obiteljske zajednice je rast u duhovnosti i njegovanje zajedništva s Božjom riječju u svakodnevici. I dok su roditelji imali priliku duhovno se obnoviti, njihovu djecu pedagoško-duhovnim radionicama animirala je s. Kristijana Remetin, dominikanka.