Budi dio naše mreže
Izbornik

S. Jelena Lončar ponovno imenovana ravnateljicom Caritasa Zagrebačke nadbiskupije

Zagreb (IKA)

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, dekretom od 30. siječnja 2023. godine, na prijedlog predsjednika Caritasa mons. Zlatka Korena, ponovno je imenovao s. Jelenu Lončar ravnateljicom Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Novi petogodišnji mandat vođenja Caritasa s. Jelena Lončar počinje 1. veljače 2023. godine te na toj dužnosti, koju je preuzela potkraj 2006. godine, nastavlja brigu oko organiziranja i vođenja karitativnog rada u Zagrebačkoj nadbiskupiji dajući značajan doprinos razvoju socijalnih usluga i ostvarenju novih karitativnih projekata i aktivnosti.

Za postignuća i doprinos razvoju i unapređenju humanitarnog rada u Republici Hrvatskoj s. Jeleni je u prosincu 2017. dodijeljena godišnja nagrada za humanitarni rad koju, kao najveće priznanje pojedincima i organizacijama istaknutim na humanitarnom području, dodjeljuje Republika Hrvatska, a 2020.  godine dobitnica je Nagrade Grada Zagreba za djelovanje na području socijalne skrbi i humanitarno djelovanje.

Zagrebački Caritas, koji ove godine proslavlja jubilarnu 90. obljetnicu od osnutka, u svojim domovima skrbi za više od 230 korisnika, a organiziranim karitativnim radom, u suradnji i partnerstvu s brojnim organizacijama, pridonosi suzbijanju različitih oblika siromaštva, socijalne ugroženosti i isključenosti ranjivih osoba, obitelji i zajednica u potrebi te njihovoj resocijalizaciji i integraciji u društvo, navodi se u priopćenju Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.