Budi dio naše mreže
Izbornik

Salezijanski kandidati posjetili Stepinčev Karmel

Brezovica (IKA)

U nedjelju zahvale za Božja dobročinstva, 9. listopada, budući mladi salezijanci posjetili su, pod vodstvom don Mladena Delića, SDB, Karmel u Brezovici.

To su bili: Rikardo Dadić iz Stuttgarta, Mateo Marić i Karlo Kvasnička iz Zagreba, Jure Radić iz Knina i Dinko Klinec iz Varaždina, te bogoslov Mario Majstorović, SDB. Posjet je primio hodočasnički karakter jer već godinama salezijanski kandidati hodočaste sestrama karmelićankama u Brezovicu.

U vrlo srdačnom i iskrenom razgovoru mladi su se zanimali za život u Karmelu; postavljali su konkretna životna pitanja, a don Mladen je poveo temu o razlučivanju zvanja aktualizirajući je u današnje vrijeme i u današnje redovničke zajednice. Zanimljivo je bilo slušati razmišljanja mladih o toj problematici, a također i iskustva karmelićanki na tom području.

U prijateljskom susretu nije manjkala ni pjesma, uz pratnju gitare i violine, kao i međusobno upoznavanje. Susret je završio preporukom mladih salezijanaca u molitve sestara, a također salezijanskom molitvom Majci Božjoj koju je predvodio don Mladen.