Budi dio naše mreže
Izbornik

Sastanak Koordinacijskog odbora za pripremu hodočašća u Lurd

Zagreb (IKA)

U Vojnom ordinarijatu u Zagrebu u četvrtak 5. ožujka održan je sastanak Koordinacijskog odbora za organizaciju 28. hodočašća Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd.

Hodočašće se održava od 12. do 19. svibnja 2020. i u sklopu 62. međunarodnog hodočašća vojski svijeta Majci Božjoj Lurdskoj. Geslo ovogodišnjeg međunarodnog hodočašća su Isusove riječi: „Mir vam svoj dajem“ (Iv 14,27).

Vojni ordinarijat je organizator nacionalnog hodočašća, a u rad odbora također su uključeni Ministarstvo obrane, Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo hrvatskih branitelja. Hodočašću se pridružuju Ministarstvo pravosuđa – Uprava za zatvorski sustav, Ministarstvo financija – Carinska uprava, Savez povijesnih postrojbi i drugi.

Vojni ordinarij Jure Bogdan pozdravio je sve nazočne, zahvalivši svima što su odvojili vrijeme za dolazak na sastanak. Predao je riječ generalnom vikaru don Marku Medi koji je moderirao susretom. Zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli rekao je kako mu je čast što je izabran za zapovjednika 28. hodočašća u Lurd, istaknuvši da će slijedom dosadašnje tradicije učiniti sve za uspješnu provedbu hodočašća. Za zamjenika zapovjednika za sastavnicu MUP-a izabran je pomoćnik načelnika Uprave policije u Ravnateljstvu policije Dragan Tokić, koji je izvijestio o dosadašnjim pripremama koje se provode u MUP-u.

U nastavku je don Marko održao prezentaciju kojom je predstavnike ministarstava, uprava i službi uključenih u hodočašće upoznao s dosadašnjim radom u pripremi hodočašća, s brojem prijavljenih pripadnika Oružanih snaga, policije, branitelja i djelatnika ministarstava, s prijevoznim i smještajnim kapacitetima, kao i zacrtanim terminima i aktivnostima koje slijede. Sudionicima sastanka prikazan je kratki promotivni video za 62. međunarodno hodočašće u Lurd. Dogovorena su daljnja zaduženja vezana za pripravu provedbe hodočašća, objavljeno je na mrežnim stranicama Vojnog ordinarijata.